Bulgaristan'a resmi ziyarette bulunan Papa, Cumhurbaşkanı Rumen Radev  ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Meydanı'nda konuşma yaptı.

Bulgaristan'ın çok sayıda kültür ve medeniyetin buluşma noktasında yer  aldığına, Doğu ile Güney Avrupa arasında bir köprü ve Ortadoğu'ya açılan kapı  olduğuna işaret eden Papa Franciscus, bunun bir sorun değil, zenginlik  algılandığını dile getirdi.

Papa, Bulgaristan'ın da diğer Avrupa ülkeleri gibi nüfus sorunu  yaşadığın belirterek, düşük doğum oranının yanı sıra göç ve savaş gibi durumların  da bu sorunda pay sahibi olduğunu kaydetti.

Tarihindeki tecrübeleri nedeniyle göçün ne demek olduğunu iyi bilen  Bulgaristan'ın, ülkelerinden çeşitli nedenler yüzünden ayrılmak zorunda kalan  mültecilere de kapılarını kapatmaması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Radev de ülke tarihinin savaş ve ızdıraplarla dolu  olduğuna işaret ederek, barışın kıymetini bildiklerini ve meydandan birkaç metre  uzaklıkta kilise, sinagog ve caminin yüzyıllardır yan yana kalabildiğini söyledi.

Papa Franciscus, Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği Nefofit ile de  görüştü.

Papa, yarın Katolik cemaatinin yoğun yaşadığı Rakovski kasabasını  ziyaret edecek ve başkent Sofya'da mültecilerle bir araya gelecek.