Pakistan Maliye Bakanı Asad Ömer, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Pakistan'ın ülkede yapılacak yapısal reformlar konusunda benzer düşüncelere sahip olduğunu belirterek, "Anlaşılan IMF'yle bir anlaşma yapmaya yakınız. İnşallah bu son anlaşma olacak." dedi.

Peşaver'deki Sarhad Ticaret ve Sanayi Odası'nda konuşan Ömer, destek paketi konusunda Pakistan Başbakanı İmran Han ve IMF Başkanı Christine Lagarde'ın Dubai'de görüştüğünü hatırlattı.

IMF ve Pakistan'ın ülkede yapılacak yapısal reformlar konusunda benzer düşüncelere sahip olduğunu ifade eden Ömer, "IMF ve Pakistan'ın destek paketi konusunda duruşları değişti. Anlaşılan IMF'yle bir anlaşma yapmaya yakınız. İnşallah bu son anlaşma olacak." diye konuştu.

Ömer, Pakistan ekonomisinin, kendi insanının çabalarıyla ayağa kalkacağını belirterek, "Bu noktada gerekli adımları atarsak ve tüccarlarımız bu amaç doğrultusunda çalışırsa ekonomimiz yükselişe geçecektir." dedi.

Ekonomiyi geliştirmek için başta Hindistan ve Afganistan olmak üzere komşularla ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Ömer, Türkiye ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bir taslak üzerinde çalışıldığını da söyledi.

AA