İsrail Basın Ofisinin yabancı basın mensupları için düzenlediği yeni  yıl buluşmasında konuşan Netanyahu, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda  bulundu.

Netanyahu, İran'ın Suriye'ye İsrail'in tamamını vurabilecek kapasiteye  sahip füzeleri getirmeye çalışmakla suçlarken, Tahran yönetiminin İsrail'i yok  etmek istediğini iddia etti.

İsrail ordusunun şu anda dünyada İran güçlerine karşı koyan tek ordu  olduğunu söyleyen Netanyahu, "Bizim politikamız kötü şeyleri ufakken durdurmak  üzerine kurulu. İran ile Suriye'de doğrudan mücadele edeceğiz. Kendimizi korumak  için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, 2 Ekim'de ülkesinin İstanbul konsolosluğunda  öldürülen Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetine yönelik sorusuna cevap veren  Netanyahu, "İstanbul'da yaşananlar korkunç. Her ülke bu konuyla ilgili ne  yapacağına karar vermeli ama Suudi Arabistan'da istikrar bozulursa sadece  Ortadoğu'da değil tüm dünyada istikrar bozulur." diyerek Suudi Arabistan'ı  savundu.

Netanyahu, 2 Kasım'da "Balkan İşbirliği Konseyi" için geldiği  Bulgaristan'ın Varna kentinde Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ilk kez konuşmuş ve  benzer ifadelerle Suudi Arabistan'ı savunmuştu. İsrail Başbakanı, "İstanbul'daki  konsoloslukta yaşananlar korkunç ama Suudi Arabistan'ın da istikrarı devam  etmeli." demişti.