Sri Lanka'da 21 Nisan'da gerçekleşen terör  saldırılarının ardından, İslam karşıtı saldırıların yoğunlaşması üzerine ülkenin  kuzey batı bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Polis yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, dün Kuzey Batı  Eyaleti'ne bağlı Puttalam şehrinde İslam karşıtı grubun, 45 yaşındaki bir  Müslümanı bıçaklayarak öldürmesi üzerine eyalet genelinde süresiz sokağa çıkma  yasağı ilan edildi. Eyalet genelindeki polislere, etnik veya dini temelli şiddet  eylemlerine başvuranlara karşı en sert müdahalede bulunma yetkisi verildi.

Diğer yandan Sri Lanka'daki Hindu partilerinden Tamil Ulusal İttifakı,  geçen haftadan bu yana ülke genelinde Müslümanlara karşı yapılan saldırıları  kınadı.

Parti sözcüsü Milletvekili Mathiaparanan Abraham Sumanthiran, "Söz  konusu şiddet eylemlerini en ağır şekilde kınıyor ve faillere karşı acil ve katı  önlemler alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Eğer vatandaş, hükümetin  veya güvenlik güçlerinin kendilerini koruduğunu düşünmezse kendilerini başka  şekilde savunmak zorunda kalırlar." açıklamasında bulundu.

Sumanthiran, hükümete bu şiddet ve huzursuzluk ortamını durdurması  çağrısı yaptı.

Terörün ardından İslam karşıtı saldırılar arttı

21 Nisan'da kilise ve otelleri hedef alan terör saldırıları sonrasında  ülkenin bazı bölgelerinde İslam karşıtı gruplar, geçen hafta Chilaw kentinde  Müslümanlara ait dükkanlara ve camilere saldırarak tahrip etmişti.

Şiddet eylemlerinin ardından ülke genelinde sosyal medya yasağı  getirilmiş, Kuzey Batı Eyaleti genelinde daha öncesinde hafifletilen sokağa çıkma  yasağı yeniden ilan edilmişti. Dün ise Puttalam şehrinde 45 yaşındaki bir  Müslüman, İslam karşıtı bir grubun bıçaklı saldırısının ardından kaldırıldığı  hastanede hayatını kaybetmişti.

Sri Lanka'da terör saldırıları

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini  sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve  Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı  Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar  düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki  konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar yaşanmıştı.  Yetkililer, saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.