Rusya Dışişleri Bakanlığı, Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesine ilişkin yazılı  bir açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, ikili görüşmede gündemdeki konulara ilişkin görüş  alışverişinde bulunuldu ve Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesi için elverişli  koşulların daha da geliştirilmesi yönündeki karşılıklı niyetler teyit edildi.

Ticari, ekonomik, kültürel ve beşeri alanlarda iş birliğine yönelik  güncel konularda iki bakanlık arasındaki diyaloğun durumu ve geleceği ele alındı.

Görüşmede, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın İdlib konusunda vardığı mutabakatın uygulanması hususu da  masaya yatırıldı.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Suriye'deki durum ve burada terörle mücadelede koordinasyonunu  güçlendirmek için alınan önlemler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin  (BMGK) 2254 kararı ve Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin kararlarına dayanan  siyasi çözüm sürecinin geliştirilmesi, mültecilerin evlerine erken dönüşü ve  ülkenin çatışma sonrası yeniden inşası için koşulların yaratılması konuları ele  alındı. Toplantının sonucu, bölgede barış ve istikrarı güçlendirmek için Rus-Türk  siyasi diyaloğunun önemini gösterdi."

Görüşmede ayrıca, Filistin-İsrail sorunu, Ukrayna krizi, Avrupa  Konseyi'ndeki durum ve Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın geleceğine  ilişkin uluslararası konularda görüş alışverişinde de bulunuldu.