Devlet Başkanı Macri, Arjantin resmi Başkanlık konutu Quinta de  Olivos'da kolluk kuvvetleri yöneticilerini kabul etti. Macri, G20 Liderler Zirvesinde gösterdikleri başarılı güvenlik  önlemlerinden dolayı, güvenlik güçlerini tebrik etti.

Arjantin Federal Polisi Başkanı Nestor Roncaglia, 19 dünya liderinin  katıldığı zirve boyunca herhangi bir güvenlik açığının yaşanmadığı için mutlu  olduğunu belirterek, "Bir yıllık bir çalışmanın sonucu olarak bugün oldukça  huzurluyuz. Silahlı kuvvetlerin nasıl iş birliği içinde operasyon düzenleyeceği  konusunda dünyaya örnek olduk." değerlendirmesinde bulundu

Arjantin Ulusal Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich de sosyal medya  hesabından yaptığı paylaşımda, "Güvenlik Bakanlığı ekibine ve G20'nin güvenliği  için çalışan 22 bin güvenlik görevlisine teşekkür ederim. Arjantin olarak inanç  ve uzmanlıkla iyi şeyler yapabileceğimizi bilmekten gururluyum. Bunu hem  kendimize hem de dünyaya gösterdik." ifadeleri yer aldı.

Başkanlık konutundaki görüşmeye Roncaglia'nın yanı sıra Ulusal  Jandarma Kuvvetleri Başkanı General Gerardo Jose Otero, Arjantin Sahil Güvenlik  Generali Eduardo Rene Scarzello, Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı General  Bari del Valle Sosa ve Ordu Genel Kurmay Başkanı General Claudio Ernesto  Pasqualini ile diğer yerel güvenlik güçleri yetkilileri katıldı.