ABD'nin Atlanta kentinde, Meksikalı uyuşturucu karteli  lideri "La Barbie" lakaplı Edgar Valdez Villarrea'nın uyuşturucu nakliye ve  dağıtım ağının ABD kolunun başındaki Carlos Montemayor, 34 yıl 3 ay hapis  cezasına ve akabinde 10 yıl denetimli serbestliğe mahkum edildi. 

ABD'nin Avukatı  Byung J. "BJay" Pak, basına yaptığı açıklamada, Bölge  Mahkemesi Yargıcı Leigh Martin May'in, Carlos Montemayor'a, uyuşturucu  kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla 34 yıl 3 ay hapis cezası ve 10  yıllık denetimli serbestlik verdiğini belirtti.

Pak, 1992'de Meksika'dan ABD'ye gelen Montemayor'un, Teksas'ta, iki  ülke arasında taşımacılık yapan başarılı bir kamyon ve lojistik şirketi kurduğunu  ancak 2002'de Valdez Villarrea ile ortak olup uyuşturucu taşımacılığına  başladığını ifade etti.

Montemayor'un, geçen yıl kasımda, ülkeye yurt dışından uyuşturucu  getirmeye, dağıtmaya ve kara para aklamaya teşebbüs suçlamalarını kabul ettiği  aktarıldı.

Atlanta kentinde mahkeme, geçen yıl haziran ayında, Meksika'nın 2015  yılında çoğu uyuşturucu ve silah ticareti suçlarından aranan 12 kişiyle ABD'ye  iade ettiği Edgar Valdez Villarreal'i, 49 yıl hapis ve 192 milyon dolar para  cezasına çarptırmıştı.

Valdez, Meksika'dan ABD'ye uyuşturucu dolu kamyonlar getirmek ve  milyonlarca dolarlık parayı Meksika'ya geri göndermekten suçlu bulunmuştu.

Meksika'da 2010 yılında tutuklanan ve 2015'te ABD'ye iade edilen  Valdez, 2016 yılında, hakkındaki uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarını kabul  etmişti.