Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre,  kapatılan Beyt Hanun ve Kerm Ebu Salim sınır kapılarının ne zaman açılacağına  dair bilgi paylaşılmadı.

İsrail yönetiminin ayrıca Gazze'deki balıkçılara avlanma yasağı  getirilmesine karar verdiği kaydedildi.

Gazze'deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş AA  muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, "balıkçıların Gazze sahili  açıklarında avlanmasının yasaklandığı" bilgisini kendilerine ilettiğini söyledi.

Kudüs Seriyyelerinden tehdit

İslami Cihad Hareketinin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri, bir video  yayımlayarak İsrail'e yönelik saldırılarını artırma tehdidinde bulundu.

Kudüs Seriyyelerinin internet sitesinde yer alan videoda seriyyeye  bağlı milisler füze rampalarına roket yüklerken görünüyor. Sonrasında  Negev'de  İsrail'e ait Dimona Nükleer Tesisleri, Aşdod Limanı, Ben Gurion Uluslararası  Havalimanı ve Hayfa'daki Petrol Rafinerisi'nin görüntüleri geliyor ve video "Ateş  çemberi genişliyor" yazısıyla son buluyor.İsrail ordusu bu sabah atılan roketlere karşılık olarak Gazze'nin kuzeyinde iki ayrı noktaya hava saldırısı düzenlemiş, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait bazı noktaları tank atışlarıyla vurmuştu.  Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun sabah düzenlediği saldırılarda 1 Filistinlinin şehit olduğu, en az 7 kişinin yaralandığı belirtilmişti.