Yediot Aharanot gazetesinin İsrailli güvenlik kaynaklarına  dayandırdığı haberine göre, İsrail güvenlik kabinesi, Gazze'deki tırmanan gerginliği görüşmek üzere toplandı.

Güvenlik kabinesi, orduya, Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanın  artırılması ve Gazze Şeridi çevresindeki birliklerinin takviye edilmesi yönünde  talimat verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu gün içerisinde yaptığı açıklamada,  orduya, Gazze Şeridi'ndeki gruplara yönelik geniş kapsamlı saldırılarına devam  etmesi emri verdiğini ifade etmişti.

Gazze'den İsrail'e 600 roket atıldı

İsrail ordusundan, Gazze'ye yönelik hava saldırılarının devam ettiği  açıklanırken, Filistinli grupların İsrail'in Gazze'ye yakın bölgelerine roket  atmayı sürdürdüğü ifade edildi. Açıklamada, gerginliğin tırmandığı dünden bu yana  Gazze Şeridi'nden İsrail'e 600 roket atıldığı öne sürüldü.

İsrail Kamu Yayın Kurulu'nun (KAN) İsrail Hava Kuvvetleri kaynaklarına  dayandırdığı haberinde, dünden bu yana İsrail'in güney beldelerine Gazze  Şeridi'nden 600 roket atıldığı aktarıldı.

Haberde, roketlerin büyük bölümünün İsrail'e ait "Demir Kubbe" hava  savunma sistemince imha edildiği belirtildi.

Öte yandan İslami Cihad'ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları, İsrail'in  dünden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını  kaybedenlerden 4'ünün kendilerine mensup olduğunu belirtti.

İsrail-Gazze arasındaki gerginlik

Gazze Şeridi'nde cuma günü keskin nişancı ateşiyle iki İsrail  askerinin yaralanmasının ardından bölgede şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından  sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket  atışları gerçekleştirilmişti.

Bu gelişmelerin ardından İsrail ordusu, dün abluka altındaki Gazze  Şeridi'nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek savaş uçaklarıyla  bölgeye hava saldırısı başlatmıştı.

İsrail'in dünden bu yana düzenlediği saldırılarda 14 aylık bir kız  bebek ve hamile annesinin de aralarında bulunduğu 10 Filistinli şehit olmuş, 83  kişi yaralanmıştı. Gazze'den atılan roketler nedeniyle de 1'i Filistin asıllı 3  İsrailli ölmüştü. 

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde birçok yapıyı hedef aldığı  saldırılarda içinde AA'nın ofisinin de bulunduğu bina yıkılmıştı. Yardımeli  Derneği ise dün akşam İsrail'in, Gazze'de bürolarının bulunduğu binayı da  bombaladığını duyurmuştu.