İspanya'nın büyük bölümünde hava sıcaklıklarının,  Afrika'dan kuzeye doğru hareket eden sıcak hava dalgası nedeniyle 40 dereceyi  geçeceği tahmin ediliyor. 

İspanya Meteoroloji Ajansından yapılan açıklamada, Endülüs'ün güneyi  ile başkent Madrid'in etrafındaki toplam 8 bölgenin, bugünden itibaren ülkeyi  etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle yüksek risk altında olduğu, bazı  yerlerde sıcaklıkların 40 dereceyi geçebileceği belirtildi.

Diğer bölgelerin de daha düşük seviyede sıcaklıklara maruz kalacağına  dikkat çekilen açıklamada, derecelerin perşembe ve cuma günleri ise 44 dereceyi  görebileceğini duyurdu.

Yetkililer, halktan günün en güneşli saatlerinde dışarıya çıkmamaları,  açık havada spor yapmamaları, yeterince su içmeleri, ev ve araçlarını  olabildiğince soğuk tutmalarını istedi.

Uzmanlar da güneşe maruz kalan araçlarda bebek, çocuk, engelli ya da  hayvanların bırakılmaması, özellikle yaşlıların susamasalar bile günde 2 litre  suç içmeleri ve su açısından zengin meyve tüketmeleri uyarısını yaptı.