Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Salih'in  İngiltere, Fransa ve Almanya'nın Bağdat'taki büyükelçilerini başkentteki Selam  Sarayı'nda kabul ettiği belirtildi.

Büyükelçilerle görüşme sırasında Irak'la Avrupa Birliği ülkeleri  arasında tüm alanlarda işbirliğinin sürdürülmesinin imkanları ve bölgede İran'la  ABD arasında yaşanan krize ilişkin konuların ele alındığı anlatıldı.

Güven ve istikrarı güçlendirecek dengeli işbirliği ilişkileri kurmak  istediklerini dile getiren Salih'in Irak'ın komşuları, kardeş ülkeler ve  aralarında ABD ve İran'ın da bulunduğu dost ülkelerle dengeli işbirliği  ilişkileri kurmaya özen gösterdiğini söyledi aktarıldı.

Tüm sorunların çözümünde ciddi ve kurucu bir diyalogun benimsenmesinin  önemine işaret eden Salih'in, eksen politikalarından uzak durulması ve ortak  paydaların anlaşmazlıklara galip kılınması gerektiğini vurguladığı bildirildi.

Açıklamada, büyükelçilerin Irak'ın Arap dünyası ve bölgesinde oynadığı  dengeli dışişleri siyasetinden duydukları memnuniyeti dile getirdikleri ve  Avrupalı şirketlerin ülkedeki yatırım imkanlarından faydalanmak istediklerini  dile getirdikleri kaydedildi. Ayrıca, her iki tarafın da bölgedeki krize ilişkin  görüşlerde mutabık oldukları belirtildi.