Brezilya'da yayımlanan Folha de Sao Paulo gazetesinin haberine göre, 4 yıl önce bir silahlı çatışmanın ortasında kalan ve gagasına isabet eden mermi nedeniyle yüzü darbe aldığı için Elm Sokağı karakteri Freddy'ye benzetilen Amazon papağanının başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi.

Önce polis kurşunuyla yüzü dağıldı ve kör oldu

Gazeteye göre Freddy, 4 yıl öncesine kadar, uyuşturucu çetesi mensubu olduğu ve kendisine sürekli eziyet etiği öne sürülen sahibiyle yaşıyordu. Polisin çeteyi hedef alan baskınında çatışma çıktı. Freddy gagasının üst kısmından vuruldu. İki gözü arasındaki tüyleri yandı ve görme yeteneğini kaybetti.

Getirildiği hayvanat bahçesinde yılan soktu

Hayvan daha sonra hayvanat bahçesine getirildi. Bu ayın başlarında Freddy'yi bacağından yılan soktu. Çok kan kaybetmesine rağmen, yılan zehirli olmadığı için hayatta kaldı.

Sonra da soyguncular tarafından kaçırıldı

Freddy daha sonra Cascavel hayvanat bahçesinin bekçisini etkisiz hale getirerek içeri giren 3 silahlı soyguncu tarafından kaçırıldı. Soyguncular Freddy'le birlikte başka bir papağanı da kaçırdı ve bir gaz tüpü çaldı.

Talihsizliği kurtuluşu oldu

Ancak 2 gün sonra hayvanat bahçesi personeli tarafından bir çam ağacının altına bırakılan kafes içinde bulundu.

Freddy'nin neden geri getirildiği henüz bilinmiyor. Ancak daha önce yaşadığı yerin yakınlarında bulunan kan izleri, agresif bir hayvan olarak bilinen Freddy'nin kendisini kaçıran kişileri ısırmış olabileceğine işaret ediyor.