Joseph Merrick iskelet ve yumuşak doku deformasyonu nedeniyle yaşadığı dönemde ucube gösteri öznesi ve tıbbi merak konusu olmuştu. Merrick'in iskeleti ölümünden bu yana Royal London Hastanesi'nde korunuyor. Ancak yazar Jo Vigor-Mungovin 1890'da vefatının ardından Merrick'in yumuşak dokusunun Londra Şehir Mezarlığı'na gömüldüğünü söylüyor.

Zor bir ergenlik döneminden ve gösterilerde sergilenerek geçen yıllardan sonra Merrick, Whitechapel semtindeki Londra Hastanesi'ne getirildi. Hastane personeli Merrick'in zekası ve hassas kişiliği karşısında şaşırmıştı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Merrick, Mayıs 1887'de mütevazı bir üne kavuştu ve Galler prensesi Alexandra tarafından ziyaret edildi ve prensesten düzenli olarak Noel kartpostalları almaya başladı.

Ölümünün ardından Merrick'in vücudu parçalara ayrıldı ve iskeleti anatomik örnek olarak saklandı.

Joseph Merrick Ağustos 1862'de Leicester kentinden doğdu. Hastalığı beş yaşına kadar başlamadı. Leicester'de yoksullar evinde tanıştığı bir kişi onu 1884'te ülke içinde gezdirerek gösterip para toplamaya başladı. Soyulup terk edildikten sonra 1886'da Londra'ya dönen Merrick, Doktor Frederick Treves ile temasa geçti ve Londra Hastanesi'nde bir odada yaşamaya başladı.

Baş çevresi 91 cm, sağ bileği 30 cm ve parmaklarından biri 13 cm idi. 11 Nisan 1890'da 27 yaşında yatmaya çalışırken başının ağırlığını kaldıramadığı için oksijensiz kalarak öldü.

Hastalığının nedeni hala tam olarak bilinmiyor ancak araştırmacılar ender bir genetik hastalık Proteus sendromu olduğunu düşünüyor.

Öyküsü bir kaç kitaba, ödül alan bir filme ve John Hurt'ün başrolünü oynadığı filme ilham verdi.