Facebook'un Siber Güvenlik Politikaları Direktörü Nathaniel Gleicher, yaptığı yazılı açıklamada "Bugün Rusya merkezli ve Doğu ile Orta Avrupa,  Kafkaslar, Orta Asya ve Baltık bölgelerinden faaliyet yürüten bir ağın parçası  olarak koordineli sahte davranışlarda bulunan 364 Facebook sayfası ve hesabı  sildik." ifadesini kullandı.

Söz konusu sayfa ve hesapların kendilerini bağımsız haber veya bölge  ülkelerdeki spesifik konulara yönelik sayfalar olarak tanıttıklarını belirten  Gleicher, "Kimliklerini yanlış beyan etmelerine rağmen bu sayfa ve hesaplarının  Moskova merkezli Sputnik haber ajansının çalışanlarıyla ilişkili olduklarını ve  bu sayfalardan bazılarının NATO karşıtlığı, protesto hareketleri ve yolsuzluk  karşıtlığı gibi paylaşımlarda bulunduğunu tespit ettik." değerlendirmesinde  bulundu.

Gleicher, silinen hesapların 289'unun sayfa, 75'inin ise kişisel hesap  olduğunu belirtti, bu hesaplardan birkaçının toplam takipçi sayısının 790 bin  civarında olduğu bilgisini paylaştı.

İncelemelerini açık kaynaklar üzerinden yaptıklarını belirten  Gleicher, bu konuda ABD kolluk kuvvetlerini, ABD kongresini ve söz konusu  ülkelerdeki yönetimleri bilgilendirdiklerini kaydetti.

Facebook yöneticisi, açıklamasında ayrıca, "Bu hesap ve sayfalardan  bağımsız, 107 Facebook sayfası, grup ve kişisel hesabını, 41 Instagram hesabını  Rusya kaynaklı Ukrayna'dan faaliyet gösteren bir ağın parçası olarak koordineli  ve sahte davranışlarda bulunduğu gerekçesi ile sildik."  ifadesine de yer verdi.