ABD Başkanı Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi iki günlük bir  ziyaret kapsamında Beyaz Saray'da ağırladı.

Oval Ofis'te basın mensuplarına açıklama yapan Trump, "Esas itibarıyla  Japonya ile uzun vadeli ve iyi bir ticaret anlaşması yapma şansına şu anda  sahibiz. Bu anlaşmanın çok hızlı bir şekilde olabileceğini düşünüyorum."  değerlendirmesinde bulundu.

Kameralar karşısında Abe ile poz veren ve sık sık ABD-Japonya  ilişkilerinin çok iyi seviyede olduğunu vurgulayan Trump'ın, 19 saniye boyunca  Abe'nin elini sıkması dikkati çekti.

"Sumo güreşi izlemek isterim"

Trump ayrıca, her zaman sumo güreşlerine ilgi duyduğunu ve mayıs ayı  sonunda Japonya'ya yapacağı ziyarette sumo güreşi izlemek istediğini de dile  getirdi.

Trump-Abe görüşmesinin ardından Beyaz Saray'da Donald Trump ve eşi  Melania Trump'ın, Abe ve eşi Akie Abe onuruna akşam yemeği verdiği ve yemekte  Melania Trump'ın 49. doğum gününün kutlandığı belirtildi.

Beyaz Saray'dan ayrıca, Trump ile Abe'nin yarın bir süre beraber golf  oynayacakları ve iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili konuları görüşmeye devam  edecekleri açıklandı.

ABD Başkanı Trump'ın, 25-28 Mayıs tarihlerinde Japonya'ya bir devlet  ziyareti gerçekleştireceği daha önce duyurulmuştu.

  Geçen yıl eylül ayında iki ülke arasında ikili ticaret anlaşmasına  ilişkin yeniden görüşmeler yapılacağı açıklanmıştı. Söz konusu görüşmeler geçen  hafta başlamıştı.