Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'nin  Süveyda vilayetinde gerçekleştirdiği ve çok sayıda can kaybına yol açan son terör  saldırılarını şiddetle kınadığını bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin Süveyda vilayetinde  terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği ve çok sayıda can kaybına yol açan son terör  saldırılarının şiddetle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonunun bir üyesi  olan Türkiye'nin başta DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG olmak üzere Suriye'de melce bulan  terör örgütleriyle mücadele kararlılığı tamdır." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin, Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütleriyle mücadele  kararlılığını Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla kanıtladığının altı  çizilen açıklamada, "Suriye'den kaynaklanan terörün kökünün kazınması terör  örgütlerini doğuran koşulların ortadan kaldırılmasıyla mümkün olabilecektir. Bunu  sağlayacak ise müzakere edilmiş, muteber ve kalıcı bir siyasi çözümdür."  değerlendirmesine yer verildi.

Suriye'nin güneydoğusunda Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki Süveyde  il merkezinde terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 150'ye yakın kişi  hayatını kaybetmişti.

Rejimin haber ajansı SANA'nın haberinde, intihar saldırısında DEAŞ  mensubu 3 teröristten 1'inin üzerindeki bombayı patlattığı, 2'sinin ise bombaları  patlatmadan önce etkisiz hale getirildiği öne sürüldü. Süveyde'nin merkezi  rejimin hakimiyetindeyken, kuzeydoğusunda DEAŞ'ın varlığı sürüyor.