Bulgaristan-Türkiye sınırında mültecilerin Avrupa'ya geçişini durdurmak için Bulgar veteranlardan oluşan askeri birlik yerleştirildi.

Birliğin başkanı Vladimir Rusev, internetteki sayfasında yayınladığı bildiride, Avrupa halklarını illegal mültecilere karşı korumak için askeri birlik oluşturduklarını, bu birliğe fiili olarak katılamayanların mali olarak yardım edebileceğini duyurdu.

Birliğin hayatta kalma egzersizleri yaptığını söyleyen Vladimir Rusev, Avrupa'da yaşayan Müslümanlara, insan hak ve özgürlüklerine ve legal mültecilere saygı duyduklarını, yalnızca mültecilerin arasına sızan DEAŞ'lıların ülkelerine girmelerini engellemek istediklerini öne sürdü. Rusev, "Aksi halde Avrupa'da bulunan Müslümanlar radikalleşebilir ve ülkemizin bağımsızlığına kast edebilir "dedi.

Vladimir Rusev, birlik olarak Bulgaristan - Türkiye sınır boylarında illegal mültecileri geri döndüreceklerini, bunların kendi ülkelerinde karşı çıktıkları yöneticilerine karşı savaşmaları gerektiğini belirtti.

DEAŞ'ın gerçek Müslümanlardan oluşmadığına da dikkat çeken Başkan Vladimir Rusev, bu yapının yabancı güvenlik hizmetleri ve milletler arası finans kartelleri tarafından mali çıkarlar için kurulduğunu kaydetti.


Bulgaristan'dan Türkiye sınırına veteran kalkanı
Bulgaristan'dan Türkiye sınırına veteran kalkanı
Bulgaristan'dan Türkiye sınırına veteran kalkanı