ABD'li bir yetkili, Suriye'den tüm askerleri çekmeyi değerlendirdiklerini açıkladı. Açıklamadan kısa süre sonra Twitter'dan açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "Suriye'de DAEŞ'i yenilgiye uğrattık, başkanlığım döneminde orada olmak için tek nedenim buydu" dedi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise "DAEŞ'le mücadelede yeni sayfaya geçilirken ABD askerleri ülkeye dönmeye başladı" denildi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Suriye'deki ABD Dışişleri personelini 24 saatte çekileceğini açıkladı.  Reuters haber ajansı, ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde ise çekilme takviminin 60-100 gün içinde tamamlanacağını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD askerlerinin Suriye’den çekilme sürecinin başladığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan askerlerinin Suriye’deki asıl görevleri olan DEAŞ’ın temizlenmesini başardıklarını ve geri çekileceklerini açıklamasının ardından Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Askerlerimizin Suriye’den çekilmesini başlattık” dedi.

ABD PERSONELİ 24 SAATTE ÇEKİLECEK 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Suriye'deki ABD Dışişleri personelinin 24 saatte çekileceği açıklandı. 

REUTERS: ÇEKİLME 60-100 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK 

Reuters, ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde çekilme takviminin 60-100 gün içinde tamamlanacağını bildirdi. 

PENTAGON: TRUMP'TAN ÇEKİLME EMRİNİ ALDIK 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da Trump tarafından çekilme emrinin kendilerine verildiğini duyurdu. Pentagon'dan yapılan açıklamada “Suriye’deki ABD askerinin dönüşü başladı ancak DAEŞ’e karşı savaş bitmedi.” denildi.

Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "DAEŞ'e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (DAEŞ mensubu) hiçbiri kalmayacak" ifadesini kullanmıştı.