Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, bir grup terör  örgütü PKK yandaşının  Viyana'da düzenlenen 1 Mayıs etkinliğinde örgüte ait  yasaklı sembollerin bulunduğu pankartlar açmasına tepki göstererek,  "Avusturya'da, bu terörist aşırı sol ideolojinin  (PKK) yeri olamaz." ifadelerini  kullandı. 

Başbakan Kurz, sosyal medya hesabı üzerinden yapığı açıklamada, terör  örgütü PKK'nın Avrupa Birliği (AB) terör listesinde bulunduğunu, çok sayıda terör  eyleminden sorumlu tutulduğunu ifade ederek, bu örgüte ait sembollerin mart  ayından itibaren Avusturya'da yasaklı olduğunu anımsattı.

Muhalefetteki Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) tarafından  düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları kapsamında terör örgütü yandaşlarının Viyana'da  örgüte ait sembollerle etkinliğe katılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan  Kurz, "SPÖ, acilen Stalinist PKK gibi aşırılıkçı örgütlerle olan bağlantısını  kesmeli. Avusturya'da, bu terörist aşırı sol ideolojinin  yeri olamaz." yorumunda  bulundu.

Avusturya'da 1 Mart'ta yürürlüğe giren "Sembol Yasası" ile terör  örgütü PKK'nın sembolünün kamuya açık yerlerde kullanılması yasaklanmıştı.