Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından  yayınlanan rapor, küresel olarak 13-15 yaş arasındaki öğrencilerin yarısının,  okul içinde ve çevresinde akranlarından fiziksel şiddet ya da çeşitli zorbalıklar  gördüğünü ortaya koydu.

Dünya genelinde 13-15 yaşlarındaki öğrencilerin yarısına tekabül eden  150 milyon gencinin, yaşıtları tarafından zorbalığa uğradığının belirtildiği  raporda, aynı yaş aralığındaki öğrencilerden üçte birinden fazlasının okullarda  dayak veya aşağılayıcı cezalar gibi zorbalıklara maruz kaldığına dikkat çekildi.

122 ülkeden elde edilen verilere dayanarak hazırlanan raporda,13-15  yaşlarındaki öğrencilerin yaklaşık üçte birinin fiziksel kavgalara karıştığı  belirtildi.

Rapora göre, dünyada okul çağındaki 6-12 yaş arasındaki yaklaşık 720  milyon çocuk, okullardaki fiziksel cezanın tam olarak yasaklanmadığı ülkelerde  yaşıyor.

Öte yandan, endüstrileşmiş 39 ülkedeki 10 öğrenciden 3'üne tekabül  eden yaklaşık 17 milyon genç ergen, diğerlerine okulda zorbalık yaptığını itiraf  etti.

Kızlar ve erkekler aynı derecede zorbalık riski taşıyor olsa da kız  çocuklarının zorbalığın psikolojik biçimlerinden mağdur olma olasılığının daha  yüksek, erkeklerin ise daha fazla fiziksel şiddet ve tehdit riski altında  olduğuna işaret edildi.

Raporda, okullardaki kesici alet ve silahların kullanıldığı  saldırıların can almaya devam ettiği belirtildi.

2017'de okullarda kayda alınan ve doğrulanan saldırı sayısının Kongo  Demokratik Cumhuriyeti'nde 396, Suriye'de 67, Güney Sudan'da 26, Yemen'de 20  olduğu bildirildi. 

Rapora göre, son birkaç ay içinde okulda en az bir kere zorbalığa  maruz kaldığını belirten 13-15 yaş arası ergen oranı, ABD'de yüzde 26, Kanada'da  yüzde 34, Rusya'da yüzde 39, Peru'da yüzde 47, Afganistan'da yüzde 44, Kenya'da  yüzde 57, Zambia'da yüzde 65, Mısır'da yüzde 70, Litvanya'da yüzde 52, İtalya'da  yüzde 12, İsveç'te yüzde 11 olarak kaydedildi.