ABD yönetimi, Yemen halkının ülkede yaşanan savaş  sebebiyle büyük bir krizle karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, bu ülkeye  ekstra acil gıda yardımı yaptığını bildirdi. 

ABD Dışişleri Bakanlığından Yemen'deki insani krize ilişkin yapılan  açıklamada, ABD'nin, 2018 yılının başlangıcından bugüne kadar Yemen'e 697 milyon  dolarlık gıda yardımında bulunduğu belirtildi. Açıklamada, "ABD, Yemen'e en fazla  bağış yapan ülkedir ve Yemen halkına yardım etmeye kendini adamıştır." ifadesi  kullanıldı.

Yemen halkının ülkede yaşanan savaş sebebiyle büyük bir krizle karşı  karşıya olduğuna işaret edilen açıklamada, bu ülkeye ekstra acil gıda yardımı  yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan, ABD'nin Suudi Arabistan'a Yemen'de düzenlediği askeri  operasyonlar için silah ve mühimmat desteği devam ederken, açıklamada taraflara  ateşkes çağrısında bulunulması da dikkati çekti.

Yemen'deki durum

Yemen'de üç yıldan uzun süredir Husiler ile Suudi Arabistan  öncülüğündeki koalisyon birliklerince desteklenen hükümet güçleri arasında  yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede,  temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki  eksiklikler gibi nedenlerle salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor.

Yemen'in içinde bulunduğu durum, ABD'nin Suudi Arabistan ve Birleşik  Arap Emirlikleri'ne verdiği hava harekatı desteği ve silah satımı nedeniyle  ABD'li siyasetçiler arasında da ciddi rahatsızlığa yol açtı.