BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) Filistin sorununun görüşüldüğü oturumda  konuşan Greenblatt, ABD'nin Bahreyn ile düzenleyeceği ortak ekonomik çalıştaya  ilişkin açıklamada bulundu.

Gelecek ay Bahreyn'de Filistinliler için alternatif bir ekonomik  çalıştayın düzenleneceğini söyleyen Greenblatt, bu çalıştayın İsrail-Filistin  soruna siyasi çözüm bulunması sürecinde ilk aşama olduğunu belirtti.

Greenblatt, "Filistinlilerin bize (çalıştaya) katılmaması büyük bir  hata olur. Katılırlarsa hiçbir şey kaybetmeyecek aksine çok şey kazanacaklar ama  elbette bu onların seçimi." dedi.

İsrail-Filistin sorunun üzücü, trajik ve karmaşık olduğunu dile  getiren Greenblatt, soruna gerçek bir çözüm için birlikte çalışılması gerektiğini  kaydetti.

"Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon

ABD ile Bahreyn tarafından düzenlenecek ortak çalıştayın, ABD'nin,  İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakında açıklaması beklenen  "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu ifade ediliyor.

Bahreyn, ABD ile iş birliği içinde 25-26 Haziran'da başkent Manama'da  "Refah için Barış" adlı ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacak.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, çalıştayın, hükümet, sivil toplum  ve iş dünyasındaki liderlerin fikir alışverişinde bulunması, stratejileri  tartışması ve potansiyel ekonomik yatırımlara destek vermesi için çok önemli  olduğu ve Filistin halkı ve bölgenin refahına fırsat tanıyacağı bildirilmişti.