El Nacional internet haber sitesine göre, Miranda'ya bağlı Cloris'teki  elektrik santralinde meydana gelen patlama nedeniyle Miranda'nın bazı bölgeleri  ile Caracas'a bağlı Guatire, El Rosal, El Cafetal, Chacao, La Urbina ve Los  Palos'ta elektrik kesintisi yaşandığı öne sürüldü.

Ülkeyi 7-13 Mart tarihlerinde karanlıkta bırakan ve hükümetin sabotaj  olarak değerlendirdiği elektrik kesintisi, başkent Caracas'ın yanı sıra tüm  ülkede çok büyük ölçüde giderilmişti.

Muhalefet ise kesintinin yenilenmeyen, bakımı yapılmayan ve kalifiye  görevli çalıştırılmayan elektrik altyapısındaki yetersizlikten kaynaklandığını  öne sürmüştü.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise geçen hafta yaptığı açıklamada, tüm  ülkeyi karanlıkta bırakan, iletişimi ve internet erişimini sekteye uğratan  elektrik kesintisine neden olduğunu değerlendirdikleri sabotajı araştırmak için  Rusya, Çin, İran ve Küba'dan uzmanlarla bir komisyon kurulacağını duyurmuştu.

Başsavcılık, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı  Juan Guaido hakkında sabotaj suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.