Kuşadası Setur Marina içerisindeki Marin Cafe'de gerçekleştirilen Dünya Rehberler Günü kokteyline kalabalık bir davetli topluluğu ile çok sayıda turizmci ve rehber katıldı.
Dünya Rehberler Günü kokteyli, KURED Başkanı Ali Karapınar'ın konuşmasıyla başladı. Karapınar, tüm rehberlerin bu önemli gününü kutlayarak, kokteyle katılanlara teşekkür etti. Daha sonra rehberler tarafından yapılan eğitim gezilerindeki sunumlar gerçekleştirildi.
Kokteyl kapsamında rehberlik mesleğine, turizm sektörüne ve Türkiye'nin tanıtımına verdikleri katkı nedeniyle Turizmci Ünver Gazez, Hayrettin Erdal, Kuşadası Gazeteciler Derneği Başkanı ve İHA Kuşadası Muhabiri Zafer Hacısalihoğlu ile gazeteci Ufuk Baksi'ye şükran plaketi verildi.
Bu arada, rehberlik mesleğinde 25 ve üzeri yılı dolduran F. Hülya Terzioğlu, Meral Orhan, İsmail Okçu, İslam Bakıcı, Melek Özden, Nail Usun, M. Özdilek Çapacı, Vildan Koç, İbrahim Arslan, Mesude Pintiler, Saadet Süel, Tamer Bendeş, İsmail Dağbağlı, Murat Köroğlu, Fehmi Şengül, Ferruh Turan, Ahmet Cihan, M. Yusuf Tanrıverdi, Hasan Gönülveren ve Dilek Cambaz'a Kuşadası Rehberler Derneği tarafından onur plaketi verildi. -iha