Kumaş üretiminde önemli bir bilgi birikimi olduğundan yola çıkan şirketler, bu sayede ihracat potansiyellerinin daha da artacağını belirtiyor.

Versace, Hugo Boss, Armani gibi dünyanın önde gelen markalarına kumaş tedarik eden Türk şirketleri, bu markaların mağazalarında satılan ürünlerde kendi etiketlerini kullandırmak için düğmeye bastı. Uluslararası arenada bir tekstil köprüsü olması planlanan Textbridge Fuarı'na ilk kez katılan Sanko Holding'in lokomotif şirketlerinden İsko'nun Pazarlama Sorumlusu Banu Yenici, "Son 2 yıldır marka yatırımına başladık. İtalyan Haikure pantolon markası artık etiketlerinde bizim ismimizi kullanacak. Diesel markası da öyle. Çünkü bu şirketlere inovasyonu biz veriyoruz." dedi. Şirket denim üretiminde 400 milyon dolarlık ciro ile Türkiye'nin en önde gelen firması durumunda.

Lacoste, Escada gibi şirketlerle çalışan Anteks yöneticilerinden Ali Gülser, üretimin yüzde 95'ini ihraç ettiklerini ifade etti. İç pazarda ve yurtdışında marka bilinilirliğini artırmak için her yıl inovasyona 2 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Gülser, bu sayede geçen yılı yüzde 20 büyüme ve 100 milyon dolar ciro ile kapattıklarını kaydetti. Altınyıldız da özellikle komşu ülkelerde bilinilirliğini artırmak için ciddi bir reklam bütçesi planladı. Altınyıldız İç Pazar ve Amerika Satış Direktörü Onur Güner, "Türkiye'deki reklam harcamalarının en az yarısı kadar komşu ülkelerde tanıtım yapmak için bütçe ayırdık." dedi. 2011'i 100 milyon dolar ciro ile kapatan şirketler arasında bulunan Yünsa da yurtiçinde ilk kez bir fuara katılarak raflarda daha fazla yer almayı planlıyor. Armani ve Hugo Boss'a kumaş üreten Yünsa'nın Pazarlama Müdürü Serhat Ödük, bu yıl Uzakdoğu ve Brezilya'da büyüme planladıklarını ve 14 milyon metre kumaş üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Textbridge Fuarı'nı CNR ile birlikte organize eden Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, geçen yıl 60 civarında olan katılımcı sayısının şu an 150'ye ulaştığını söyledi. Artan talep sebebi ile geçen yıl tek salonda yapılan fuar, bu yıl iki salona çıktı. 30 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde üçüncüsünü düzenleyecekleri Textbridge Fuarı'nı üç salonda gerçekleştirecekleri bilgisini veren Burkay, amaçlarının Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya'nın etrafındaki ülkelerin pazarlarına ulaşmak olduğunu dile getirdi.