Avustralya'nın Victoria eyaletinde iki köpeğini  korumak isteyen Daniel Tuohey kangurunun saldırısına uğradı.  

Victoria eyaletinin Bendigo kentinde yaşanan olayda, gölet kenarındaki  kangurunun köpeklerine saldırmasını engellemek isteyen Daniel Tuohey, keseli  hayvanın yumruk ve tekmelerine hedef oldu.

Tuohey'in kızı Bree'nin, sosyal medya hesabından paylaştığı kanguru  ile babası arasındaki yaşananları gösteren görüntüler kısa sürede yüz binlerce  kişi tarafından izlendi.

Cep telefonuyla kaydettiği videoda babasını kangurunun geldiği  konusunda uyaran Bree'nin, yaşanan mücadeleyi izlerlerken gülmekten kendini  alamadığı duyuluyor.

Saldırı sırasında kısa bir süre iri cüsseli hayvanla yumruklaşan  Tuohey'in, kangurudan aldığı tekmelerin etkisiyle yere yuvarlandığı görülüyor.  Tuohey'in durumunun küçük sıyrıklar dışında iyi olduğu belirtildi.

Köpeklerinin kanguruyu oyalamasının ardından ayağa kalkan adamın  elindeki içeceğini dökmemesi ise sosyal medya kullanıcıları tarafından "efsane"  olarak değerlendirildi.

Yaklaşık 45 milyon kangurunun yaşadığı Avustralya'da mevsimlerin  değişmesi, kuraklık ve hayvanların yerleşim alanlarının azalması gibi nedenlerle  ülkenin sembol hayvanları ile vatandaşlar sıkça karşı karşıya kalabiliyor.

Güçlü pençe ve ayaklarıyla çoğunlukla da kendi bölgelerini korumak  maksadıyla insanlara saldıran kangurular ciddi yaralanmalara neden oluyor.