Bilim çevreleri bu buluşu, dünya dışı yaşamın yakın gelecekte keşfi konusunda önemli bir adım olarak nitelendirdi.

NASA ise konu hakkında açıklama yapamadan duramadı. NASA; "Yeni yöntem, böyle bir yapıya sahip olduğu düşünülen TRAPPIST-1f gibi gezegenlerde yaşam olup olmadığını anlamak için kullanılabilir. Hollandalı bir bilim insanının buluşu, dünya dışındaki yaşamın keşfi konusunda umut oldu." dedi.

Dünya dışı yaşam arayışı için önemli buluş!

Bilim çevreleri bu buluşu, dünya dışı yaşamın yakın gelecekte keşfi konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriyor. Lucas Patty'nin bu hafta sunduğu doktora tezine göre, evde yetiştirilen bir çiçeğe dokunduktan sonra el feneri tutulunca, ışık bir tür tirbuşon haraketi yapıyor.

İnsan gözü bu değişimi fark edemiyor ancak Patty'nin geliştirdiği cihaz sayesinde ilk kez bu durum saptanabildi. Hollandalı biyoloğa göre, bu tirbuşon haraketi, yaşamın karmaşası içinde bir düzen oluşturuyor. Birbirinin aynısı olan sağ ve sol elin, aralarında ayna işlevi gördüğünü belirten Patty, tıpkı eller gibi birbirinin aynısı olan moleküller bulunduğunu belirtiyor.

Canlı dokuların büyüme sırasında sürekli olarak bir şekil aldığını anlatan Hollandalı biyolog, bu yüzden ışığın karakteristik bir şekilde yansıdığını vurguladı. Lucas Patty'nin geliştirdiği aygıt, şu anda üniversite çatısından ağaçları ölçüyor.

Ancak tez danışmanlarından astrobiyolog Inge - Leos ten Kate ve gökbilimci Frans Snik'e göre, bu aygıt sayesinde 20 yıl içinde dev bir teleskop aracılığıyla dünya dışı yaşam gözlenecek.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU