Kuşadası'nda, üç gün sürecek Dünya Dans Günü kutlamaları başladı. Bu yıl 3. kez düzenlenen etkinlikte, dünyaca ünlü dansçı Alfredo Torres, hem juri üyeliği yaptı hem de sahneye çıkarak şovlarıyla yarışmaya renk kattı.

Dünya Dans Günü nedeniyle Kuşadası Limanı'nda kutlama programı düzenlendi. 'Zeki Uyanık Dance Academy All Star Show Salsa Şampiyonası' ile başlayan etkinliğe, İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa'daki 22 dans okulundan gelen gruplar katıldı. Kıvanç Gür, Tülin Motola, Osman Aydın, Selçuk Güler, Denizhan Mersinoğlu, Muzaffer Gür, Yağız Bankoğlu, İsmail Gürbüzeller, Neşe Gürsoy, Alfredo Torres juri üyeliği yaptı.

Türkiye'nin en iyi dans okullarının yarıştığı şampiyonada, birincilik ve üçüncülük ödüllerini "Face Show" ve "Pepe Show" adını verdikleri danslarıyla Ankara'dan Salsa Angora dans okulu aldı. Yarışmada İzmir'den Viento Dance Academy dans okulu ikinci oldu.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Çinkitaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, dansın, Türkiye'de de önemli bir yere sahip olması için yapılan çalışmaların hepsinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Dans insanları, toplumları ve hatta ülkeleri birbirine bağlayan çok önemli bir araçtır. Tüm dans camiası adına Kuşadası'nda böyle bir aktivitenin gerçekleşmesi bizi çok mutlu etti" dedi.

Yarışmayı düzenleyen Zeki Uyanık Dance Academy sahibi Zeki Uyanık ise Kuşadası'nın turizm de olduğu gibi festivalleri ile de ülkemizin ilklerinin yaşandığı bir merkez olduğunu belirterek "Bugün Türk pop sanat müziğinin önde gelen isimleri Altın Güvercin Yarışması ile ortaya çıkmıştır. Bugün bizlerinde hedefi 3. kez düzenlediğimiz dünya dans günü etkinlikleri kapsamında yaptığımız Kuşadası dans festivalimizi uluslar arası platforma taşımaktır" dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png