24 bin metrekarelik dev havuzu, antika koltukları, kral daireleri, ilginç yapıları ile dünyanın sayılı otelleri arasına giren Mardan Palace Antalya, 23 Mayıs"ta ünlü sanatçıların katılımıyla açılacak

Azeri işadamı Telman İsmailov'un Antalya Kundu'da inşa ettirdiği Mardan Palace Antalya Oteli, 23 Mayıs gecesi düzenlenecek törenle açılacak. Açılış törenine dünyaca ünlü sanatçılar da katılacak. 'Dünyanın konuştuğu otel' olarak da gündeme giren ve 1.2 milyar dolara mal olduğu bildirilen Mardan Palace Antalya, lüks ve ihtişamıyla dünyanın sayılı otelleri arasında yer alıyor.

BOĞAZ'DAN ESİNTİLER
Dolmabahçe Sarayı'nı andıran otelde 16 restoran, 32 bar ve 24 bin metrekarelik havuz bulunuyor. İstanbul Boğazı şeklinde inşa edilen havuz, bu büyüklüğü ile dünyanın en büyük havuzları arasına girdi. Havuzun Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy ve Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyor. Avrupa ile Anadolu yakası arasındaki ulaşım saltanat kayıklarıyla yapılacak. Kayıklar restoran iskelelere yanaşacak.

'Akdeniz'in uğrak yeri olacağız...'
Mardan Palace Antalya Oteli Genel Müdürü Cumhur Özen, otelde her şey dahil sisteminin uygulanacağını bildirdi. Özen, şu bilgileri verdi: "Otelde odakahvaltı veya yarım pansiyon uygulaması da yapılacak. Otelimizdeki odaların fiyatları yaz aylarında 485 euro ile 16 bin euro arasında değişecek. Mardan Palace Oteli'ni, Akdeniz'de herkes tarafından uğranılması gereken bir yer haline getirmeyi planlıyoruz. Fransa'nın Nice şehri gibi olsun istiyoruz."

Didim Altınkum dünyanın en iyi 7'nci plajı seçildi
Mavi Bayrak'lı Altınkum Plajı, dünyanın en iyi plajları sıralamasında ilk 10'a girdi. İngiliz tur firması Thomson'un yaptığı ankette 7'nci sırada yer alan Didim Altınkum Plajı'nın gelecek yıllarda listenin daha da yukarılarında yer alacağı bildirildi. Aydın'ın Didim ilçesi Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Altınkum Plajı'nın en iyi 10 plaj arasında yer almasının kendilerine mutluluk verdiğini belirterek, ''Daha yüksekleri hedefliyoruz'' dedi. Bu yükselişin ilçede gerçekleşen değişim ve düzenli büyümenin getirisi olduğunu söyleyen Atabay, yörenin özellikle yabancı turistler tarafından tercih edildiğini, nitelikli tesis sayısını artırarak turist potansiyelini de yükselteceklerini vurguladı.