Beşiktaş'ın, Manchester United'i 23 maç sonra Old Trafford'da dize getirmesi tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Ajanslar maç skorun flaş haber olarak abonelerine duyurdu. UEFA internet sitesinde “Beşiktaş'ın zaferi” başlığıyla maçı duyururken, İngiltere'nin en çok satan gazetesi The Sun manşetten verdiği maçla ilgili haberinde “Beşiktaş, Ferguson'un talebelerine ders verdi” ifadelerini kullandı. Sky Sport kanalı, “Beşiktaş United'i şoke etti” diye verdiği maçla ilgili yorumunda “Türkler, genç Manchester'a şans tanımadı. ManU 23 maç sonra yıkıldı” görüşüne yer verdi. The Telegraph Gazetesi “Beşiktaş Manchester'i 23 maç sonra yendi” başlığıyla verdiği haberde, Rüştü'nün kurtarışlarıyla geceye damgasını vurduğunu ifade etti. The Times gazetesi ise manşetten verdiği maçla ilgili haberinde “Beşiktaş United'e acı çektirdi. Türk takımı çok iyi futbol oynayarak, Old Trafford'taki 23 maçlık yenilmezliğe son verdi” yorumunda bulundu.

Ada'da Chelsea'den sonra ikinci zafer

Beşiktaş, İngiliz takımları karşısında tarihe geçecek 3. zaferine imza attı. Daha önce 2003-2004 sezonunda deplasmanda 1 Ekim 2003'te Chelsea'yi 2-0 yenerek tüm dünyayı şaşkına çeviren siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda ise 24 Ekim 2007'de Liverpool'u İstanbul'da 2-1'le devirmeyi başarmıştı. Siyah-beyazlıların, 19 Eylül 2000'de ise yine Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında Barcelona'yı 3-0 yenerek bir zafere daha imza atmıştı.

Toraman'ın burnu kırıldı

63. dakikada Obertan ile girdiği ikili mücadalede rakibinin dirseği yüzüne gelen İbrahim Toraman'ın burnu kırıldı. Soyunma odasına götürülen tecrübeli futbolcunun yerine Erhan Güven oyuna girdi. 84'te oyuna giren Batuhan da bu sezon ilk kez Beşiktaş forması giydi./yeni şafak