Proje yarışması öncelikle internet üzerinden yapıldı. Ön elemeyi geçen öğrenciler Ankara'da yapılan sunuma giderek dereceye girdiler.
Yarışmada Fatih Sultan Lisesi bronz madalya kazanarak Dünya 3."lüğü elde ederken, 2 de jüri özel ödülü kazandı. Dünya üçüncülüğü kazanan öğrenciler, Şefika Selma Silinmez ve Nesibe Acar, Temiz İnternet Platformu Oluşturma (TİPO) ile yarışmaya girdiklerini belirttiler. Jüri özel ödülüne layık görülen öğrenciler ise Ekrem Bolatlı"nın "Yoklamatik", Emine Tığlı"nın ise "Ücretsiz İnternet" adlı projeleri hazırladıkları bildirildi.
Öğrencilere dereceye girmelerinden dolayı çeşitli hediyeler verilirken, yarışmaya 32 ülkeden 4 bin 609 öğrenci ve 755 okulun başvurduğu bildirildi. Bu başvurulardan ön eleme neticesinde 220 proje finale çağırıldı. Finale gelen projeler 37 jüri üyesi tarafından bir
gün boyunca dinlenerek değerlendirildi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve birçok milletvekilinin de izlediği yarışma ile ilgili bilgi veren okul öğretmenlerinden Necip Celepci; “Yarışmalar her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bu yarışmalara daha profesyonel hazırlanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat yurt dışından katılan okullar genel olarak bilgisayar okulları olmakta. Onların hazırlanma şartları daha iyi oluyor. Biz de bunları göz önünde bulundurarak hazırlanmak zorundayız. Önümüzdeki yıllarda daha iyi dereceler almak için gayret göstereceğiz. Çalışmalarımızda bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.