Aynı dönemde aynı partiden İl Genel Meclisi seçilen öğretmen ve öğrencisi şimdi köylere hizmet için aynı sıralarda mesai harcıyor.
Aydın’da Yıllar önce aynı okulda öğretmen ve öğrenci olarak bulunan CHP Kuşadası İl Genel Meclisi üyesi Zekeriya Diner ile CHP Çine İl Genel Meclisi üyesi Muharrem Akdam, 2009 Genel Seçimlerinden bu güne Aydın İl Genel Meclisi’nde aynı sırada görev yapıyor.
Yıllar önce aynı okulda biri öğretmen biri öğrenci olarak bulunan Diner ve Adam’ın hayatları geçen onca yılın ardından siyasette de kesişti. 1981-1982 öğretim yılında kendi isteğiyle Çine Lisesi Edebiyat Öğretmenliğine atanan Zekeriya Diner’in burada görev yaptığı 5 yıllık süre içinde öğrencileri arasında Muharrem Akdam’da yer almış. Aradan geçen 22 yıl sonra 29 Mart 2009 Genel Seçimlerinde Zekeriya Diner CHP Kuşadası İl Genel Meclisi üyesi seçilirken, Muharrem Akdam’da Çine’den aynı partiden İl Genel Meclisi üyesi oldu.
22 yıl önce okul sırasında öğretmenliğini yaptığı Akdam ile aynı sıralarda Aydın’ın köylerine hizmet vermek için omuz omuza mesai harcayan emekli öğretmen Diner, elinde yetişen bir öğrencisiyle aynı amaç için mücadele etmenin haklı gururunu yaşıyor. Aynı partiden ve aynı çatı altında görevlerini sürdüren Diner ve Akdam, birbirlerine olan saygı ve sevgileriyle diğer İl Genel Meclisi üyelerinin takdirini topluyor.
Birlikte çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Muharrem Akdam, “O yıllarda ben, 5 Fen-A, Lise 2 ve Lise 3’te matematik sınıfında okurken Zekeriya Hocam, bizim edebiyat öğretmenimizdi. Yıllar önce okulda, bugün ise İl Genel Meclisinde beraber görev aldığımız Hocamla, Aydın’ın sorunlarını dile getirerek çözüm üretmekten son derece mutluyum” dedi.
İl Genel Meclis üyesi seçiminin hemen ardından öğrencisiyle ilk karşılaşmalarında oldukça şaşırdığını anımsatan Zekeriya Diner de, “Yıllar önceki öğrencimle bugün birlikte aynı partiden seçilen bir İl Genel Meclisi üyesi olarak, beraber görev yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum” diye konuştu.