AYDINPOST ÖZEL-Aydın Belediyesi"nin Ağustos ayı meclis toplantısının ilk oturumu dün akşam gerçekleştirildi. Encümen ve ihtisas komisyon üyelerinin seçildiği dünkü oturumda, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, belediyenin yeni binasının ihale edilmesi noktasında konuşma yapınca Ak Parti Grup Başkanı Şevket Kaya söz alarak konuya müdahale etti.

 

Şevket Kaya: %10 için ihaleye gitmek doğru mu? Bence yeniden çözüm bulalım.

 

İlhami Ortekin: Napacağız peki. 8 ay kala bekleyecek miyiz

 

Şevket Kaya:  %10 için ihaleye girmenin anlamı yok. Gelecek başkana bırakalım. Siz ihaleye yaparsanız yeni başkan %90"ı için aynı başkan şartları kabul etmek durumunda kalır.

 

 

 

İlhami Ortekin: Yanlış anlıyorsun. Sonraki yıllarda yüzde kaçı yapılacak konuştuğumuz o!

 

Şevket Kaya:  İhaleye çıkmayın başkanım, söz verdik yapamadık.

 

İlhami Ortekin: Tansiyonu mu yükseltmeyin benim. Kim yaparsa yapsın, 8 ay bekleyemeyiz

 

Mustafa Ancın: 4 yıldır satışla ilgilendiniz. Neden bugün yapımıyla ilgileniyorsunuz?

 

İlhami Ortekin: Yaptırmak başka satmak başka.

 

Mustafa Ancın: 30 yıllığını yaptırırsanız 30 yıllığına satmış olursunuz.

 

İlhami Ortekin: Sıra yapıma geldi.

 

Mustafa Ancın: Biz de yeni gelene yaptıralım diyoruz.

 

İlhami Ortekin:  Ben yapacağım

 

Mustafa Ancın:  Siz gelirseniz yaparsanız.

 

İlhami Ortekin: Siz gelirseniz de iptal edersiniz.

 

Barkan Kalınomuz: Biz halen burada kiracıyız. 2005"de yapılacaktı yok. 2006, 2007, 2008 yok. Yerel seçimlere 5 dakika kaldı. Bu değerlendirmeyi ben seçin yatırımı olarak değerlendiriyorum..

 

İlhami Ortekin: Nasıl yani?

 

Barkan Kalınomuz: Bunu anladınız. Taahhütlerinizin içinde var. Bugüne kadar yok. 6 aylık sürede belediye binası yapımıyla ilgili hele hele %10"luk bir değerlendirme doğru değil. Bırakın bunu. 2009"da marttan sonra gelecek başkan bu teknoloji yok diyorsunuz. Kipa"yı 3 ayda yaptı. Bir delikanlı çıkar ve yapar.

 

İlhami Ortekin: Nedir bu endişeniz? Ne güzel çalışıyoruz. Belediye binasının yapılmamasını tartışıyoruz.

 

 

Barkan Kalınomuz: Bırakın yeni meclis ve başkan bunu yapsın. Bana göre bu bütçe fantastik. Kurnazca düşünce. Biraz da iyi politikacısınız. Değerlendirmeyi daha sonra yapalım.

 

İlhami Ortekin: Eksik anladığınız noktalar var. Her zaman açık oldum. Yapamadıklarımı da açıklarım. İnsaf ölçüsünde konuşacağız. Neden olmadığın hepiniz biliyorsunuz. Mevcut belediyeyi kiraya getirenler düşünecek? Bırak iyi politikacı olayım.

 

Barkan Kalınomuz: Ben yemem onu.

 

İlhami Ortekin: Bu binanın giriş kapısının çaya bakmasından dolayı 25 yıllık bir engel vardı. Bunla çözülmeden meclis üyesi olarak gelme şansın yok. Her şeye cevap vermek durumunuz yok. Ben mazeret üretmiyorum. Kararı siz vereceksiniz. Böyle saçmalık olur mu? 8 ay kalmış bekleyelim ama burada konuşmak yanlış. Mecliste konuşmanız yanlış. Meclis 8 ay otursun beklesin düşüncesi yanlış. Bir yanlış anlaşılmış. %10 un ihalesi değil. Model, bu usul bu. Bütçe karşılığı. Kirada olmaktan çok mu mutlusunuz? Bunun esprisi olur mu? Ortekin başarılı oldum demek için mi yapıyor? Ben sizin düşmanınız mıyım? Yapmayın. Bu doğru değil.

 

Şevket Kaya: 5 yıldır rahatsız değilsiniz de şimdi rahatsızsınız?

 

İlhami Ortekin: Birbirimize öğreteceksek doğru şeyler öğretelim.

 

Bu madde oylanarak, komisyona havalesi oy çokluğuyla karara bağlandı.

 

Akp grubu 5 dakika ara istedi.

Bundan dolayı da Ortekin kararı saçma olarak bularak, “Çıkacaksanız grup olarak çıkabilirsiniz. Ne diye oturuma 5 dakika ara verelim ki” dedi. Toplantı salonundan çıkan AKP grubu da, tekrar toplantıya geri dönmedi.

 

Belediye binasının ihalesiyle ilgili olarak konuşan Ortekin, “Ben görev süremiz 6 ayı aşan tarihe kadar ihale yapma imkanımız sözkonusu. Kanun müsaade ediyor” dedi.

 

CHP"li meclis üyesi Erdal Sakallı, “Başkanım, ama yeni seçilecek başkanı da rahatlatmak gerek diye düşünüyorum” deyince, Ortekin"in cevabı da çok konuşalacak tarzda geldi:

“Endişeniz olmasın. Bu meclis değişmez. Meclis değişmezse, başkanı da değişmez”