Bilindiği gibi; Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) Merkez Kampusunda bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Aydın Yurt Müdürlüğü"nde dün akşam saatlerinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada N.D., F.G., S.T. ve M.Ş.A. isimli dört öğrenci yaralanmıştı. Olaylarda yaralanan öğrenciler Aydın Devlet Hastanesi"nde tedavi altına alınırken; olayın ardından kayıplara karışan şüpheli öğrencilerin bulunması için çalışma başlatılmıştı.
3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim ve yardım vakfı açılışında gazetecilerin olaylarla ilgili soruları cevaplayan Vali Hüseyin Avni Coş, yaşanan olayların arzu edilmeyen olaylar olduğunu söyledi. Bu tür olaylara karşı herkesin çok dikkatli olması ve sorumluluğunun bilincinde hareket etmesi gerektiğini savunan Coş, “Bu tür olayları kimsede tahrik etmemeli. Aydın"ın ve ülkemizin huzurunu kimsenin bozmaya hakkı yok. Herkesin tavır ve davranışta kurum veya birey farkı gözetmeksizin sorumluluğunun bilincinde hareket etmesi ilimiz ve bölgemiz için yararlıdır. Sebebi ne olursa olsun bu tür olaylara, şiddette dayalı tartışmalara ve diyalogları tasvip etmemiz, benimsememiz mümkün değil” diye konuştu.
YARALILAR İYİLEŞİYOR, FAİL YAKALANDI
Olaylarda yaralanan öğrencilere geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Coş, yaralı öğrencilerin durumlarının hafif olduğuna işaret ederek, “Yaralılarımız iyileşiyor. Olayın faili olan şüpheliler de yakalanmıştır. Şüpheliler polis tarafından ilgili mercilere intikal ettirildi ve haklarında gerekli tahkikat başladı” şeklinde konuştu.
Bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için duyarlı olan, meseleleri taşırmayarak duyarlı davranan kişilere de teşekkür eden Vali Coş, şunları söyledi: “Temennimiz bu tür olayların hiç olmaması. Alınan tüm tedbirlere rağmen böyle müessir ve münferit olay meydana gelirse de bu olayın asla kaşınmaması, asla abartılmaması, tahriklerle büyütülmemesi için herkes dikkatli olmalı. İlimizin huzurunu bozmaya, Aydın"da kötü bir tablo oluşturmaya kimsenin hakkı ve yetkisi yok. Hiçbir Aydınlıda bunu istemiyor. Bunu yapanları da benimsememiz mümkün değil. Büyük üzüntü duyduğumuz bu olayın yaşanmamasını temenni ediyoruz”