Sigara yasağının etkin olarak uygulanabilmesi ve yasanın öngördüğü tedbirlerin hayata geçirilebilmesi amacıyla yoğun çalışmalar yürütülüyor. 15 milyon TL kaynak ayrıldı, 7 bin 500'den fazla personel sokağa çıkıyor.

Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Tanıl Küçük, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Kanunu'nun ülke çapında etkin olarak uygulanabilmesi ve yasanın öngördüğü tedbirlerin hayata geçirilebilmesi amacıyla yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

81 ilde İl Hıfzıssıhha Meclislerinin kararlarına istinaden, Vali Yardımcılarının başkanlıklarında İl Tütün Kontrol Kurulları kurulduğunu kaydeden Küçük, ilgili kurum ve kuruluşlardan da 7 bin 500'den fazla personelin görevlendirildiğini ifade etti.

Kontrol güvenliği hedeflendi

Yapılan düzenlemeler şunları hedefliyor:

* ULUSAL tütün kontrolü çalışmalarına ülke çapında en üst seviyede katkı sağlanması,

* TÜTÜN mamullerine ilişkin reklam, promosyon ve sponsorluk yasakları, 18 yaşından küçüklere satış yapılması, belgesiz (ruhsatsız) perakende satış ya da yasal olmayan dağıtım gibi yasa ihlallerinin etkin şekilde tespiti ve önlenmesi,

* PROJE kapsamında, 2011 yılı için TAPDK olarak Sağlık Bakanlığı bütçesine 15 milyon lira kaynak aktarılması.

Kameralı denetim geliyor

TAPDK Başkanı Mehmet Küçük, 15 milyon liralık kaynağın, 81 ildeki İl Tütün Kontrol Kurulları denetim ekiplerinin denetim faaliyetlerinde kullanılacak olan araç, eğitim materyalleri veya delil tespitine yönelik kamera, fotoğraf makinesi ve partikül ölçüm cihazları gibi daha etkin denetim yapılabilmesine özgü gereçlerin teminine tahsis edileceğini de bildirdi.