AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Emniyet Müdür Vekili Suat İkan, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı ve denetim memurları Aydın Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Şube Müdürü Psikolog Yasemin Arslan eşliğinde denetimde bulundu. 

Kişileri ve gelecek nesilleri tütün alışkanlığı ve tüütünün zararlarından korumayı amaçlayan 4207 sayılı yasanın ashadaki denetimleri denetim ekipleri tarafından, 7 gün 24 saat yapılıyor. Sağlık Bakanlığının, halkın ortak kullandığı kapalı alanlara tütün ve tütün ürünü tüketilmesi, kanunun ihmal edilmemesi konusundali kararlı ve ciddi çalışmaları da devam ediyor. Kış aylarının yaklaşması ile özellikle kahveler, kafeterya, restaurant, bar gibi işletmelerinin açık alanlarından kapalı alanlarına geçilmeye başlandı. Bu geçişin beraberinde yasa ihlallerini getirmemesi için, sağlık müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, belediye çalışanlarından oluşan ve kolluk kuvvetleri olan polis ve jandarma ile desteklenen ekiplere denetimlerin sıkılaştırılması ve taviz verilmemesi konusunda yeni talimat verilirken, özellikle ihbar konusunda vatandaşımızın duyarlı olması istendi. İşletmelerin kapalı alanında tütün ve tütün ürünü kullanıldığını ve ilketme sahibininde buna izin verdiğini gören vatandaşlarımızın en yakın kolluk kuvvetine (155-156) yada sağlık müdürdiği dumansız hava sahası irtibat merkezine (0256. 213 50 00) bildirmeleri istendi. 
 
Vatandaşlara denetim sırasında dumansız hava sahası kanununun ülkemize ve vatandaşlarımıza kazandırdıkları konusunda bilgiler içeren broşürler dağıtıldı. 
 
img_8055.jpg
 
img_8067.jpg