Eşinden ve ölen babasından maaş alan kadınlar, ortalama 15 bin liralık cezadan kurtuluyor. Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda önceki gece kabul edilen düzenleme ile bu fırsattan yararlanacaklara 65 yaş sınırı getirildi. Buna göre, ancak 65 yaşını dolduranlara yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıkların ceza ve faizleri silinecek. Evlere giden haciz kararları da durdurulacak. 

HACİZLER DURDURULUYOR 
Torba tasarının komisyon görüşmeleri hafta sonu geç saatlere kadar sürerken, kabul edilen 72 madde içinde yeni düzenlemeler yapıldı. Yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklardan doğan ceza ve faizlerin silinmesine yönelik madde de komisyonda kabul edildi. Daha önce mallara konulan hacizler, yapılan ödemeler nispetinde kaldırılacak. Üçüncü şahıslar nezdindeki hak ve alacaklarla ilgili hacizler de ilk taksitten sonra tümüyle kaldırılacak. Komisyondaki bir diğer düzenleme ise sağlıkla ilgili. Buna göre, Aile hekimlerine acil olmayan hastalara da hizmet vermek için çalışma saatleri dışında nöbet verilebilecek. 

SGK'NIN ALACAĞI KAPSAMDA
Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen bir diğer düzenleme ise nisan ayına kadar olan 5 kalem SGK alacağına da yapılandırma fırsatı veriliyor. Sadece sigorta primi değil, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek pirimi borçlarının da faizi silinecek, taksit yapılacak.