Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, eşi ölen ve ihtiyaç sahibi olan kadınlar için nakdi yardım yapacağını duyurdu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım, özellikle eşi vefat eden kadınların hem çocuklarına bakmak hem de çalışmak zorunda olması gibi sorunların yoksulluk riskini artırdığına dikkati çekti. Yıldırım, bu durumlarla karşılaşan kadınların yoksulluğun en ciddi boyutu olan mutlak yoksulluk sınırında yaşamak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yıldırım, "Eşini kaybeden kadınların yaşadıkları travmanın hiç olmazsa bir kısmını oluşturan 'Şimdi ben ne olacağım' düşüncesini birazcık olsun hafifletecek, 'Benim yanımda devlet var. Bana bakacak bir devlet var artık' diyebileceği bir program oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

KİMSE ORTADA KALMAYACAK

Programı en kısa zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Yıldırım, "Proje tıpkı AB ülkelerinde olduğu gibi çalışacak. İlk etapta 2-3 ay kadınlarımızın evlerine gidip psikolojik destek vereceğiz. Hiçbirine "Sen ortada kaldın" demeyeceğiz. Amacımız sosyal yardımları tek bir çatı altında toplanmak."