TRT'nin, Sinan Çetin'in yapımcılığını üstlendiği “Komedi Dükkânı”na bölüm başı ne kadar para ödediği hayli merak konusuydu. İşte o rakamlar

TRT'nin “Komedi Dükkânı”na bölüm başı ne kadar para ödediği hayli merak konusuydu. Sadece TRT ile iş yapanlar değil, televizyon dünyasında birçok insan konu hakkında bir fikir beyan ediyor, ama herkes farklı bir rakam telaffuz ediyordu.

Tolga Çevik askere gittiği için “Komedi Dükkânı” kapandı, ama TRT'nin yapımcı Sinan Çetin'e bu iş için bölüm başı ne kadar para ödediği adeta bir “şehir efsanesi”ne dönüştü!

Konu sadece “dışarıda” konuşulmuyor, TRT'de üst düzey görev yapanlar arasında hala “Komedi Dükkânı”nın ücreti konusunda “Fahiş ödemeler” yapıldığını söyleyenler var...

İddiaya göre, TRT, TV8'de bölüm başına 58 bin lira alan 'Komedi Dükkânı'na, ilk 13 bölüm için bölüm başı 90 bin lira ödedi. Bu para, 'Komedi Dükkânı'nın 2.7 reyting yapması halinde alınacaktı. Reyting tutturulamayınca TRT bölüm başına 45 bin lira, 2.7'nin üstündeki her reyting için de yüzde 25 zamlı para ödeyecekti.

İlk 13 bölüm için reytingler yüksek olduğu için bölüm başı ortalama 120 bin lira ödendi. O anlaşma bitince, TRT 'Komedi Dükkânı'nın devamını istedi. İkinci 26 bölüm için yapılan anlaşma da yine reyting üzerineydi.

Bu kez bölüm başı 120 bin liraya anlaşıldı. Ceza ve prim sistemi yine aynıydı. İkinci dönemde de bölüm başı ortalama 180 bin lira ödendi. En yüksek ödenen para da 210 bin liraydı, o da bir hafta.

TRT, yapılan anlaşma gereği ilk 13 bölüm için Plato Film'e toplam 1.170.000 lira ödeyecekti. “Komedi Dükkânı” iyi reyting yapınca Plato Film 13 bölüm için TRT'den 1.560.000 lira aldı.

İbrahim Şahin'in Genel Müdürlüğe başladığın günden bu yana TRT'nin en yüksek reytingli işi olan “Komedi Dükkânı”na kurumun ikinci 23 bölüm için ödemesi gereken para ise 3.120.000 liraydı. “Komedi Dükkânı” bu dönemde de iyi iş yapınca Plato Film'in TRT'ye kestiği fatura yaklaşık 4.680.000 lira oldu. (medyasavar)