Düğünler katılmak için en eğlenceli organizasyonlardan birisidir ama aynı zamanda görünümünüze her zamankinden çok dikkat etmeniz gerekenlerdendir.

Davette çekilen fotoğraflar yıllar boyu elden ele dolaşacak; bu yüzden seçeceğiniz kostümün sadece şıklığına değil, uygunluğuna da dikkat etmelisiniz.

En önemli nokta; beyaz giyemezsiniz. Beyaz o gün geline revize edilmiştir. Krem ve fildişi tonlarından da sakınmaya çalışın. Tabi gelin ve gelinin annesi ile ilişkiniz sonsuza dek bozulsun istemiyor iseniz… Bununla birlikte, hala bir sürü renk seçebileceğiniz koca bir palet var önünüzde.

Giysinizi düğün mekanına göre seçin. Eğer seremoni adada ya da sahilde olacaksa, flörtöz bir yazlık elbise seçin. Ya da şehirde ve gece düzenlenen bir düğün için kendinize şık bir kokteyl elbisesi seçebilirsiniz. Eğerkararsızlık yaşıyorsanız, diğer davetliler ile fakir alışverişi yapabilirsiniz. Ya da davet mekanı hakkında fikriniz yoksa internet ne günler için duruyor?

Rahat ayakkabılar seçtiğinize emin olun. Eğer yeni bir çift almak durumdaysanız, düğünden bir kaç hafta önce almaya ve bir kaç kez giymeye dikkat edin. Ayaklarınız acırsa, dans etmenizi engelleyecek ve çalımınıza çelme takacaktırlar. O yüzden şıklığı kadar konforlu olmasına da özen göstermelisiniz.

Aksesuarlar! Büyük küpeler, kalın kolyeleri, renkli bilezikler, tasarım çantalar… Tamamen kendi stilinizi yaratın. Elbise gibi saç ve makyaj aşamalarında da kendi yaratıcılığınızı ortaya çıkarın, elbette sakil görünmemek için abartıdan kaçınmayı unutmayın. Ve son olarak da yine kıvamında bir parfüm ile son noktayı koyun.

Sizin dışınızda bir sürü davetli olacağını aklınızdan çıkartmayın, etkilemeniz gereken bekarlar dahil.Yani elinizden geldiğince iyi görünmelisiniz; bu özel günün şansından belki büyük bir dilim de sizin payınıza düşer…