İstanbul Narkotik Polisi, uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir çetenin peşine düştü. 6 ay süren takipte polis, yüklü miktarda eroinin karayoluyla Van'dan Gaziantep'e götüreleceği bilgisine ulaştı. Önceden tespit edilen araçları izleyen polis, uyuşturucu kaçakçılarının yakalanmamak için düğün konvoyu eşliğinde yolculuk yaptığını belirledi.

700 kilometre boyunca takip edilen düğün konvoyu Gaziantep'te durduruldu. Konvoyda bulunan bir minibüste yapılan aramalarda gizli bölmelere zulalanmış 80 kilo saf eroin ele geçirildi. Eroini çete lideri Firit Çelik'ten alıp Gaziantep'e götüren Bahattin ve İsmail A. adlı kardeşler gözaltına alındı. Çeteninin diğer üyelerini de yakalamak için harekete geçen Narkotik Polisi, Beylikdüzü ve Küçükçekmece'de eş zamanlı baskınlar düzenledi. Bu baskınlarda ise çete llideri Çelik ile birlikte 13 kişi daha gözaltına alındı. Baskınlarda 14 kilo eroin, 3 kilo esrar ve 10 bin ekstasy hap ele geçirildi.

ÇETE LİDERİ TAKİPTE

Çetenin lideri Firit Çelik'in İstanbul Narkotik Polisi tarafından 2 yıldır takip edildiği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 16 zanlıdan aralarında çetenin lideri Firit Çelik ve yardımcısı Savaş C.'nin de olduğu 14 kişi tutuklandı.(Habertürk)