1. Dudak kurumasının en bilinen nedeni yeteri kadar su tüketmemektir. Özellikle yaz aylarında vücut oldukça su kaybına uğrar. Dudaklarımızda bundan olumsuz yönde etkilenir ve kurur. Bu yüzden bol bol su tüketmek dudak kuruluğuna karşı alınacak en iyi önlemdir.
2. Dudak kuruluğuna neden olan diğer bir neden ise hava koşullarıdır. Aşırı sıcak ya da aşırı soğuklar dudak kuruluğuna neden olur. Bu yüzden dışarı çıkmadan önce dudaklarınızı koruyacak bir takım nemlendirici özellikteki stickler kullanmanızı tavsiye ederiz.
3. Dudaklarımızda cildimizin diğer bölgeleri gibi deri değişimi yaşamaktadır. Ölü deriyi atıp dudaklarınızı canlandırmak için, dişlerinizi fırçaladıktan sonra dış fırçası yardımıyla dudaklarınızı da hafif şekilde fırçalarsanız, ölü deriden arındırmış olursunuz.
4. B vitamini eksikliği de dudak kuruluğuna neden olur. Gün içinde B vitamini takviyesi sağlayacak besinler tüketebilirsiniz. Mesela ceviz, B vitamini açısından oldukça zengindir.
5. Sigara kullanan kadınların dudakları daha fazla kurur. Bu yüzden sigara kullanımını bırakmalısınız.
6. Aşırı strese maruz kalmak da dudak kuruluğuna yol açmaktadır. Bu yüzden stresten uzak durmaya çalışın.
7. Ofis ya da ev de bulunduğunuzda, bu mekânların havasının nemli olmasına dikkat edin. Nemsiz mekânlar da dudak kurumasına yol açmaktadır.
8. Dudaklarınızı sık sık yalamayın. Buda aşınmasına ve kurumasına yol açmaktadır.
9. Bunların dışında sürekli bir dudak kuruluğu yaşıyorsanız, bir rahatsızlıktan dolayı ya da kullandığınız bir ilaçtan dolayı olabilir. Bir doktora başvurmanız tavsiye edilir.

Kadınlaralemi.com