İrlandalılar, bir haftadır devam eden ve adını ünlü yazarın başyapıtı Ulysses'in kahramanından, Leopold Bloom'dan alan Bloomsday Festivali'nin son günündeki etkinliklere, romanın geçtiği Edward dönemine ait kıyafetlerle katıldı.

Geleneksel Bloomsday kahvaltısıyla başlayan kutlamalar, kentin tanınmış park ve meydanlarındaki okuma ve müzik etkinlikleriyle sürdü.

İrlandalı birkaç edebiyatsever, ünlü Grafton caddesinden geçenleri de aralarına alarak Ulysses'ten kısa bölümler canlandırdı ve izleyenlere keyifli bir gösteri sundu.

Kutlamalar çerçevesinde, Joyce'un yaşadığı ve romanlarında bahsettiği mekanları kapsayan bisiklet ve otobüs turları da düzenlendi.

-MECLİS ÖNÜNDE PROTESTO-

İrlanda'nın içinden geçtiği ekonomik kriz süreci Bloomsday kutlamalarına da yansıdı.

Parlamento binası önünde toplanan küçük bir grup, hükümetin ekonomi politikalarını protesto etti.
Edward dönemi kıyafetleriyle gazetecilerin ve turistlerin ilgi odağı olan grup, daha sonra faytonlarla şehri gezerek roman kahramanı Leopold Bloom'un "ayak izlerini takip etti."

James Joyce'un tek bir günü anlattığı Ulysses, 16 Haziran 1904'te geçiyor ve bu günün aynı zamanda ünlü yazarın, eşi Nora Barhacle ile ilk randevulaştığı tarih olduğu sanılıyor.