Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra iş, siyaset, medya, sanat dünyasından çok sayıda dostu, yakını, seveni katıldı.

Teşvikiye Camii'nin avlusu, aynı zamanda fotoğraf sanatçısı, yazar, kültür adamı olan ve tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Şakir Eczacıbaşı'nı son yolculuğuna uğurlamaya gelenlerin akınına uğradı. Şakir Eczacıbaşı"nın eşi Sebla Eczacıbaşı ile aralarında Bülent, Oya ve Faruk Eczacıbaşı"nın da bulunduğu aile üyeleri taziyeleri kabul etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da törene katıldılar. Ömer koç, Yıldırım Demirören, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Yaşar Kemal, Doğan Hızlan, Türkan Şoray, Kadir İnanır, Rutkay Aziz, Haldun Dormen, Hıncal Uluç, Hasan Cemal, Taha Akyol, Agah Oktay Güner, Rutkay Aziz, Haldun Dormen, Ali Poyrazoğlu'nun aralarında bulunduğu iş, sanat, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda seveni törene gelerek, Şakir Eczacıbaşına son görevlerini yerine getirdiler.

HATIRALARDA YAŞATACAĞIZ

Bakan Ertuğrul Günay, Şakir Eczacıbaşı"nın yerinin doldurulamayacağını söyledi. Ertuğrul Günay, “Şakir Eczacıbaşı"nı hatıralarda yaşatacağız. Onun yerini doldurmak imkansız. Onun sayesinde kültür sanata olan ilgi arttı. Çok önemli çalışmalara imza atmıştı. Onun çalışmalarını biz devam ettireceğiz" dedi. Karlı ve soğuk hava dolayısıyla caminin avlusunda üstü tenteyle kapalı bir alan oluşturuldu. Cenazeye katılanlar oluşturulan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Şakir Eczacıbaşı"nın Türk Bayrağına sarılı tabutu, elden ele taşınarak cenaze arabasına konuldu. Daha sonra da Şakir Eczacıbaşı'nın cenazesi götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi./milliyet