Duygusal anların da yaşandığı uğurlama törenlerinde asker adayları, intikam yemini ederek yola çıktı. Şanlı Türk Bayrağı ile tek tek yakınlarından helallik isteyen Aydınlı askerler, kutsal görevlerini yapmak için yola çıktılar.
Aydın"ın Köşk İlçesi"ne bağlı Ilıdağ Köyü"nden vatani görevini yapmak üzere yola çıkan askerler 3 asırdır devam eden geleneklere göre bugün de yolcu edildi. 1989/2 tertip olarak askere giden gençler asırlardır devam eden geleneklerde olduğu gibi sabah köy camiinde toplanıp yolculuk namazı kıldıktan sonra toplu halde tekbirler eşliğinde köy meydanına kadar yürüyerek burada toplandılar. Daha sonra köy meydanında 7'den 77'ye herkesin hazır bulunduğu uğurlama töreninde askerlerin sağ salim vatani görevlerini yapıp dönmeleri için dualar edildi. Yapılan duaların ardından asker adayları tören alanında hazır bulunan bütün köy halkıyla helalleşti. Asker uğurlama ve benzeri günlerde işe gitmenin ayıp sayıldığı köyde, köylüler bütçelerine göre asker adaylarına para yardımında bulundu
Duygusal anların da yaşandığı uğurlama törenlerinin ardından Ilıdağ Köyü'nden Asker Ocağı'na giden gençler yaklaşık 100 araçlık konvoyla Köşk ilçesine kadar getirilerek buradan birliklerine uğurlandı. Geleneğin asırlardır devam ettiğini belirten köyün yaşlıları, gençlerin bu geleneği devam ettirmesini istediler.