Köşk ilçesine bağlı Karatepe Köyü"nde 18 Şubat 1922 tarihinde Yunan İtilaf Birliği tarafından gerçekleştirilen katliam nedeniyle olayın meydana geldiği "Karatepe Şehitlik Anıtı"nda anma töreni gerçekleştirildi. Aynı zamanda Şehitle haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma töreninde 89 yıl önce Yunanlılar tarafından yakılan Camii"nin yenisinin yapılması için temeli atıldı. Duygusal anların da yaşandığı törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti Aydın Milletvekili ve Kültür-Turizm eski bakanı Atilla Koç, geçmişte kalan acı günlerin gençlere mutlaka anlatılması gerektiğini söyledi.
Karatepe Şehitliği"nde düzenlenen anma töreni ve Şehitlik Camii"nin temel atma törenine Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın Milletvekili Atilla Koç, Aydın İl Jandarma Komutanı Kıd. Albay Uğur Özcan, Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Kültür Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak, Köşk İl Genel Meclisi Üyeleri Alim Yavaş ve Cengiz Ülgen"in yanı sıra protokol üyeleri köylüler ve çok sayıda davetli katıldı.
Şehitlerin ruhuna hayır yemeği verilip, hatim duası edilen etkinliğin açılışında konuşan Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, Tarihe "Karatepe katliamı" olarak geçen olayın 89 yıl dönümde Şehitler için çok önemli bir etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, Bakanlığı döneminde Şehitliğin düzenlenmesini sağlayan Ak Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç"a ve desteklerinden dolayı Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti. Kaymakam Soykan, ayrıca 89 yıl önce Yunanlılar tarafından yakılan Camii"nin daha büyük ve yenisinin yapılması içi arazilerini bağışlayan Karatepeli Gün ve Çınar Ailelerine teşekkür etti.
Daha sonra duygusal bir konuşma yapan AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, şehitliğin önemi ve işgal yıllarında yaşananlardan söz ederek, bu ülkenin "Şehit olmaya hazır" yüksek inançlı kişiler sayesinde ayakta olduğunu ifade etti. Koç, “Şehitlik ve şehit olmak çok ulvi bir şeydir. Bunun yanında şehit olmaya hazır olmak daha da önemlidir. Neredeyse unutulmaya yüz tutmuş olan bu şehitliğimizin bu hale gelmesi herkeste olduğu beni de sevindiriyor. Belki bu oluşturulan Şehitlikle ebediyete intikal eden şehitlerimizin ruhuna daha çok fatihalar okunuyor. Bu güzel duyguları dünyada yaşamak güzel, ancak en önemlisi bu dünyada yaptıklarımızla öbür dünyada iyi bir karne alabilmektir” diye konuştu.


“YAŞANANLARI GENÇ KUŞAKLARA İYİ ANLATMAK ZORUNDAYIZ”
Türkiye Cumhuriyeti"nin bu günlere çok zor geldiğini ve ecdadımızın yaşadıklarının gençlere mutlaka anlatılmasını isteyen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Şehitler, şehitlik bizim için çok önemli bir kavram, hem dini, hem de milli açıdan çok önemli bir kurum. Bundan dolayı biz şehitlerimize ve şehitliğe çok önem veriyoruz. Şehitlerimize sahip çıkmak, onların cesaretlerini kahramanlıklarını, neden ve nasıl şehit olduklarını gelecek kuşaklarda aktarmak suretiyle bunlardan yeni nesillerin ders çıkarması çok önemli. Bu aziz vatanımızda yeni şehitler vermeden hür ve bağımsız olarak ebediyete kadar yaşamamız için gerekli derslerin çıkarılması gerekiyor. Bugün burada bulunduğumuz Karatepe"de geçmişte yüzlerce masum insanımızı şehit eden düşmanların yaptıkları katliamı elbette unutmayacağız ve genç kuşaklara da bunu iyi öğreteceğiz. Ecdadımızın maruz kaldığı sıkıntıları elde ettikleri başarıları yaptıkları başarıları genç kuşaklara iyi tanıtmamız gerekiyor” dedi.
Yapılan konuşmaları ardından dualarla Karatepe Şehitlik Camii"nin temeli Vali Hüseyin Avni Coş ve protokol üyeleri tarafından atıldı.

 
“18 ŞUBAT 1922"DE YAŞANAN KATLİAM”
Bilindiği gibi 18 şubat 1922 gecesi 89 yıl önce Yunan İtilaf Birliği tarafından Karatepe Köyü Camii"ne doldurulan 78 masum kişi, Caminin kapı ve pencereleri kapatıldıktan sonra ateşe verilerek yakılmış ve hepsi de şehit olmuştu.