Özgür CEBE- Muzaffer DURU/DİYARBAKIR, (DHA)

DTP, Mardin"in Derik İlçesi Belediye Başkanı Ramazan Kapar"ı partiden ihraç etti. DTP, Kapar"ın ihraç edilme gerekçesini "yolsuzluk ve sorumsuz davranışlarda bulunmak" olarak gösterdi.


DTP Yerel Yönetimler Komisyonu adına il binasında açıklama yapan Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Bayram Altun, yerel yönetimlere stratejik düzeyde önem verdiklerini, belediyeleri kazandıkları yerlerde, kendi alternatif yerel yönetim modeli oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
DTP"nin belediyecilik anlayışının en önemli iki ayağının şeffaflık ve katılımcılık olduğunu belirten Bayram Altun şöyle konuştu: “Parti olarak kendimizi ranta, kire bulaştırmayacağız. Ranta, yolsuzluğa bulaşanları da kabul etmeyeceğiz. Onlarla yolumuzu ayırmakta da tereddüt etmeyeceğiz. 2004 yılında SHP listesinden seçilen ve daha sonra partimize geçen Derik Belediye Başkanı Ramazan Kapar, bu süre zarfında halka yeterince hizmet etmediği gibi, partimizin bu anlayış ve ilkeleri dışında tutumlara girmiştir. Yaptığımız araştırmalar sonucunda gerek alım ve satımlarda gerekse de ihalelerde yolsuzluk yaptığı tespit edilmiştir.”

"N.Ç. DAVASI SANIKLARINI MÜDÜR YAPTI"

Kamuoyuna N.Ç davası olarak yansıyan Mardin"in Kızıltepe ilçesinde 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz davasında yargılanan sanıkların, henüz yargı süreci tamamlanmadan Belediye Başkanı Ramazan Kapar tarafından işe alınarak müdürlük görevine getirildiğini belirten Bayram Altun, “Ahlak dışılığa bulaşanları, mahkeme sonuçlanmadan göreve alıp müdürlük düzeyine getirmiştir.

Belediyede akrabalarını işe almıştır. Yine partimizin ilçe teşkilatıyla uyumlu çalışmamış kendi başına hareket etmiştir. Göreve geldikten sonra, henüz eşinden boşanmadan ikinci bir evlilik yapmıştır. Tüm bu nedenlerden dolayı Derik Belediye Başkanı olan Ramazan Kapar"ı partimizden ihraç ediyoruz” dedi.