Şahin, Türk'ü, TBMM'deki makamında ziyaret etti. 15 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Şahin, Ahmet Türk ile yararlı bir görüşme yapma imkanı elde ettiklerini söyledi.
Türk'e, Meclis Başkanlığı görevinin kendisine verilmesi halinde, nasıl bir başkan profili çizeceğini, hangi ilkeler çerçevesinde görev yapacağını anlattığını bildiren Şahin, ''Tabii en önemlisi de Meclis Başkanından beklentilerinin ne olabileceğini, kendilerinden öğrenmek istedim. Eksik olmasın, bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendirdiler. İstifade ettim. Kendilerinin ortaya koymuş olduğu düşünceleri de almış olarak buradan ayrılıyorum. Bana göre son derece verimli bir görüşme olmuştur'' diye konuştu.
Mehmet Ali Şahin, CHP'den dün akşam randevu istediğini belirterek, ''Ancak kendileri, bugün programlarının çok yoğun olduğunu, ayrıca grup toplantılarının da bulunduğunu ifade ettiler. Bugün bir görüşme imkanının olamayabileceğini söylediler. Ben de buna saygı duydum'' dedi.Şahin, MHP'den ise randevu talebine bir dönüş yapılmadığını bildirdi.

'EKSİKLİKLERİ DİLE GETİRDİK''

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de Şahin'le görüşmelerinde, bütün gruplara eşit adil yaklaşım konusunda beklentilerini dile getirdiklerini söyledi.

Bugüne kadarki uygulamalarda, grup olarak bazı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Türk, ''Meclis Başkanının siyasi parti gruplarıyla ilişkilerindeki eksiklikleri dile getirdik. Beklentimiz odur ki eşit, adil bir başkanlık anlayışının Parlamentoda gerçekleşmesi, yine halkın iradesiyle seçilmiş parlamenterleri gerçekten savunacak, kendi Meclisini savunacak bir duruşun ortaya koyulması beklentilerimizi dile getirdik. Kendilerine başarılar diledik'' diye konuştu.

Türk, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın da Meclis Başkanı adayı olduğunu hatırlatarak, ''Parlamentonun iradesini, saygınlığını esas alacak adil, eşit yaklaşımı gösterecek bir başkanı görmek istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DTP İLE YARIN GÖRÜŞECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir süredir gündemde olan DTP ile görüşmesini yarın saat 12.00'de gerçekleştirecek.

Erdoğan Meclis Başkanlığı için dün yaptığı grup toplantısında DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'le görüşeceğinin sinyalini vermişti. Görüşme Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki makamında gerçekleşecek.