DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen hava operasyonunda öldürülen terörist Resul Dayan'ın Siirt'te yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından düzenlenen operasyonlara karşı olduklarını her fırsata söylediklerini belirten Öztürk, Meclis'teki tezkere oylamasına karşı çıktıklarını kaydetti.

Özçelik, "Sorun Kandil'de değil. Sorun Siirt'te, Diyarbakır'da, Ankara'da, İstanbul'da, Edirne'de. Sorun bir iç sorundur. Türkiye'nin sorunudur. Bu sorunun dağı taşı bombalamakla çözümlenmeyeceği artık anlaşılması lazım. Bu kadar çok insan öldürdüm demek, hamaset nutuklarıyla bu sorun çözülmez. Bizim barışçıl yollarla sorunu çözülme ilişkin taleplerimizi, bunca acıya rağmen halen insanlar hala barış diyor. Barış kültürü geliştirilmesi lazım. Siirt'te bulunuşumuzun nedeni seçmenlerimizi ziyaret etmektir, başsağlığı dileklerimizi insanlara sunmaktır. Taziye ziyaretinde bulunmaktır" dedi.

KÜRT HALKININ ŞEHİDİ

Kuzey Irak'a düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lı Resul Dayan'ın DTP'den Siirt Belediye Meclis üyesi olan kardeşi Emin Dayan, acılarının büyük olmasına rağmen kendilerinin ülkenin birliği ve bütünlüğü için barış, demokrasi özgürlüğünü istediklerini söyledi. Dayan, şunları söyledi:

"Bunu söylerken zayıflığımızdan, yoksulluğumuzdan söylemiyoruz. Gençlerimizin tabutu üzerinden siyaset yapmadan söylüyoruz. Bugün sıkışan bir hükümet Türk-Kürt halkının gençlerinin üzerinden siyaset yapıp hükümet olma yolunda devam ediyorsa, bu ne dine ne de insanlığa uygundur. Bu vesile ile tekrar Başbakan'a sesleniyoruz. Bu ülkeyi acıya boğmayın. Bu ülkeyi refah ve mutluluk istiyorsanız lütfen var olan sorunların gerçek yüzünü ortaya çıkarın. Biz acı çektik insanlarımız acı çekmesin. Anadolu'daki bir anne acı çekmesin. Biz acımızı yüreğimize taş basıp, yine demokrasi, barış ve kardeşlik diyoruz. Acımız büyüktür. Ağabeyimizi kaybettik. Ağabeyimizi büyük bir şerefle büyük bir onurla sahipleniyoruz. Bir insan şehit var diyorsa, benim Kürt halkımın da şehidi var. Ama bu şehitler niçin düşüyor. Kardeş kanı akıtanı hep beraber sormak lazım. Neden kardeş kanı akıtıyorsunuz? Artık acıya son verin lütfen" dedi.