Erçelebi yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün aldığı katsayı kararının çözüm getirmeyeceğini savunarak, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığının eğitim planlaması yapması gerektiğini bildirdi. Plansız bir eğitimin nereye varacağı belli olmadığını belirten Erçelebi, Türk eğitim sisteminin çöktüğünü iddia etti.

YÖK'ün aldığı katsayı kararının ''siyasi'' olduğunu savunan Erçelebi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Oysa YÖK'ün ve Milli Eğitim Bakanlığının esas görevi, eğitimi planlamak olmalıdır. Türkiye'nin önümüzdeki beş, on, yirmi ve elli yılı içeren bir insan gücü planlamasına ihtiyacı vardır. YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve DPT bu planlamayı hemen yapmalıdır.

İmam hatip liseleri fazlaysa bu liselerin bir kısmı, fen lisesine veya genel liselere dönüştürülebilir. Böylece bu okullarda öğrenim gören gençler mağdur edilmemiş olur. Çünkü eğitimin insan harcama gibi bir amacı yoktur. Gençlerimizin ülke kalkınmasına katkıda bulunmaları hem hakları hem de görevleridir. O yüzden acilen bir eğitim planlamasına ihtiyaç vardır. Yaz ayları boşa geçirilmemelidir. YÖK'ü, Milli Eğitim Bakanlığını ve hükümeti bu planlamayı yapmak üzere göreve davet ediyorum.''